Hemelvaartsdag en dauwtrappen
13 mei 2021 

Hemelvaartsdag en dauwtrappen

Hemelvaartsdag

Heb jij dat nou ook? Dat een bepaald gevoel je overvalt? Elk jaar heb ik dat namelijk rond deze periode. Een periode die zich kenmerkt met bijzondere dagen. Pasen, Pinksteren en Hemelvaartsdag. Het zijn rare gebroken weken op het werk met vrije dagen. Elk jaar moet ik weer opzoeken hoe het zit en wat het verband is tussen al deze dagen.

Zelf sta ik nooit zo stil bij de gelovige achtergrond van deze dagen. Voor mij staat deze hele periode voor iets anders: Lente! De dagen worden langer, het weer wordt mooier en de natuur komt weer helemaal tot leven. Het staat dus voor een nieuwe start!

In Nederland kennen we een bijzonder ritueel dat op Hemelvaartsdag wordt uitgevoerd: dauwtrappen. Voor dag en dauw opstaan om te gaan wandelen of fietsen in de natuur. Het dauwtrappen als viering staat voor het eren van de heropleving van de natuur. Dus voor een nieuwe start.

 

Ben jij ook toe aan een nieuwe start?

In deze tijd van het jaar gaat het kriebelen als je in jouw carrière een nieuwe start wilt maken. Maar hoe pak je zo een carrièreswitch aan? Ik heb in ieder geval één tip: ga niet impulsief te werk, dan kom je vaak bedrogen uit. Het gaat er vooral om dat je vooraf weet waar jij gelukkig van wordt. Wij kunnen jou daarin helpen.

 

Ga het gesprek aan

Wanneer wij met jou in gesprek gaan, dan hebben wij het over jouw visie op jouw ideale loopbaan. Waarom? Als wij samen achterhalen welk doel jij voor ogen hebt, kijken wij naar de benodigde competenties en maken op basis daarvan een loopbaanplan. Dat geeft jou inzicht in wat jij moet ontwikkelen en welke stappen je daarin moet nemen. Dat maakt jouw zoektocht naar jouw nieuwe start een stuk eenvoudiger.

Over de schrijver
Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring als professional in commercie en ook personele dienstverlening. Hierbij streef ik naar synergie tussen de vraag van de opdrachtgevers en de wensen van de kandidaten en daarbij ben ik een echte bruggenbouwer, ga voor langdurige relaties en ben iemand waarop je kunt rekenen. Ik haal voldoening uit het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van relaties met andere professionals, waardoor de klant in staat is om zijn/haar organisatiedoelstellingen te realiseren; óók op de langere termijn. Specialties: ik zet diverse netwerkcontacten, mediakanalen en sponsortrajecten in om jouw doelgroepen zo optimaal te mogelijk te benaderen. Wil jij de juiste keuzes maken waarmee je verder komt? Wil je zelf bepalen hoe je carrière eruit gaat zien? Maak dan eens een afspraak met mij voor een reflectiegesprek. Ik geef je eerlijke feedback en begeleid je graag verder in jouw toekomst. Bel me op 06-824 781 54
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down