Europese Natura 2000-dag
21 mei 2021 

Europese Natura 2000-dag

Natura2000

Onder andere de Europese Commissie heeft 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura 2000. Had je ooit van deze dag gehoord? Ik niet. Enige rondgang op internet heeft me het volgende geleerd; Natura 2000 is een Europees netwerk van ruim 27.000 beschermde natuurgebieden. Binnen deze natuurgebieden is het doel om dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving te beschermen om de biodiversiteit te behouden en te verbeteren. Deze speciale Europese Natura 2000-dag heeft als doel bekendheid te geven aan het fenomeen Natura 2000.

Zet je dit aan het denken? Mij in ieder geval wel. Het is blijkbaar nodig dat we de natuur beschermen tegen wat we als mensheid zelf grotendeels aanrichten. Het toegenomen milieubewustzijn heeft inmiddels geleid tot verschillende pogingen om de natuur te beschermen. Natura 2000 is er daar één van en zo is het cirkeltje weer rond.

 

Help mee met helpen!

Hoe tof is het om de natuur te helpen in haar herstel. Daar kan jij aan meewerken bij ATENSUS advies- en ingenieursbureau. Wij zijn bijvoorbeeld bezig met een mooi project in Nationaal Park Weerribben-Wieden, ook een Natura 2000 gebied. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft daarvoor een plan opgesteld en wij werken het technisch uit tot een tekening en contractstuk. Onze werkvoorbereiders zijn op locatie geweest om een inventarisatie en inmetingen te verrichten. Met dit alles realiseren wij een plan voor onderhoud en verbetering van de watergangen in het gebied. Hierdoor is er een betere afstroom van water, komen bepaalde plekken minder lang onder water te staan en is er geen overcapaciteit meer in slootdelen. Het verbeteren van alle waterwerken heeft direct invloed op de welzijn van het gebied en dus natuur en biodiversiteit.

 

Spreekt dit je aan?

Wij zoeken voor ATENSUS advies- en ingenieursbureau nog een Werkvoorbereider. Bekijk op de website de volledige vacatureomschrijving en solliciteer!

https://atensus-detachering.nl/vacature-senior-werkvoorbereider/

Direct bellen kan ook : 06-824 781 54

Over de schrijver
Inmiddels heb ik meer dan 25 jaar ervaring als professional in commercie en ook personele dienstverlening. Hierbij streef ik naar synergie tussen de vraag van de opdrachtgevers en de wensen van de kandidaten en daarbij ben ik een echte bruggenbouwer, ga voor langdurige relaties en ben iemand waarop je kunt rekenen. Ik haal voldoening uit het opbouwen, onderhouden en uitbreiden van relaties met andere professionals, waardoor de klant in staat is om zijn/haar organisatiedoelstellingen te realiseren; óók op de langere termijn. Specialties: ik zet diverse netwerkcontacten, mediakanalen en sponsortrajecten in om jouw doelgroepen zo optimaal te mogelijk te benaderen. Wil jij de juiste keuzes maken waarmee je verder komt? Wil je zelf bepalen hoe je carrière eruit gaat zien? Maak dan eens een afspraak met mij voor een reflectiegesprek. Ik geef je eerlijke feedback en begeleid je graag verder in jouw toekomst. Bel me op 06-824 781 54
Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down