Week van het autisme

Geschreven door: jeroen
Week van Autisme: Collega Koen werkt een half jaar binnen ATENSUS advies- en ingenieursbureau en heeft Asperger. Lees verder
Home » Algemeen » Week van het autisme

Week van het autisme

Interview met Koen Scholtens. Koen is 22 jaar, heeft Asperger en is onze grafische specialist bij ATENSUS advies- en ingenieursbureau.

Hoe ben jij bij ATENSUS terecht gekomen?
Juli 2020 heb ik mijn studie Allround DTP (Landstede) afgerond. Na mijn vakantie ben ik op zoek gegaan naar een baan. Helaas door Corona waren er geen banen in mijn vakgebied te vinden. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en heb bedrijven in de omgeving van Meppel aangeschreven die stageplaatsen aanboden voor een DTP’er. Tijdens mijn sollicitatiegesprek met Edwin heb ik mijn portfolio laten zien waarna ik 2 weken op proef mocht komen werken. Ik voelde mij gelijk onderdeel van het team. Na de 2 proefweken heb ik een halfjaar contract gekregen. En vandaag heb ik mijn jaarcontract getekend.

Wat is jouw functie en welke werkzaamheden horen hierbij?
Ik ben de enige DTP’er, grafisch specialist, binnen ATENSUS. Ik maak onder andere van technische werktekeningen visuele platen voor omwonenden zodat zij goed begrijpen welke veranderingen er in hun buurt gaan plaatsvinden. Dit vind ik erg leuk omdat ik eigenlijk een soort kunstwerk maak. Daarnaast onderhoud ik de huisstijl, creëer ik visuele content voor social media en website. Maar ik leer ik ook nieuwe dingen zoals het maken van een animatie.

Beperkt jouw autisme jou binnen jouw werkzaamheden?
Bij ATENSUS niet. Doordat ik mij een echte schakel in het geheel voel, voel ik mij zeker een onderdeel van het team. Als ik door mijn autisme ergens moeite mee heb, zoals het plannen, dan word ik geholpen door een collega. Juist door mijn unieke kijk op de wereld en doordat ik mij op mijn plek voel, durf ik mij juist te laten zien.

Heb jij nog een boodschap voor mensen met autisme?
Laat van jezelf horen, durf (prettig) anders te denken!

<h3><a href="https://atensus-detachering.nl/author/admin/" target="_self">jeroen</a></h3>

jeroen

Accountmanager bij Atensus Detachering

Specialist op het gebied van carrières begeleiden, detacheren, solliciteren en motiveren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen dit ook

Collega Edwin

Collega Edwin

Edwin houdt van “buitenspelen” en het detacheren brengt Edwin een mooie diversiteit aan projecten op verschillende locaties. Lees hier hoe hij er over vertelt.

Lees meer

Pin It on Pinterest