Werkt Thuiswerken?

Geschreven door: jeroen
Wanneer wij jou detacheren faciliteren wij bij ons op kantoor in Meppel een werkplek voor jou. Lees verder
Home » Algemeen » Werkt Thuiswerken?

Thuiswerken als werkvoorbereider: werkt het wel?

 ‘Hallo? Hé hallo. Ja hallo! Hebben we wel contact? Oh ja, we hebben contact!’ Dit soort kreten klinken al een langere periode vaak in verschillende geïmproviseerde werkkamers verspreid door het land. Zo klonk het ook tijdens de telefoongesprekken met enkele kandidaten die ik deze week had. Ze werken als werkvoorbereider soms verplicht vanuit huis. Het werk loopt gewoon door, maar na 1,5 jaar is het nog steeds wennen en improviseren.

 

Er zijn vaak wel enkele obstakels te overwinnen voordat een werkdag thuis begint. Veelal laat de ICT techniek de werkvoorbereider in de steek en loopt bijvoorbeeld AutoCAD vast en is het gedane werk verloren gegaan. Daarnaast missen ze het directe contact met hun collega werkvoorbereiders. De overleggen gaat veelal via Teams, maar het echte contact van kantoor missen ze echt wel. Ze zijn normaliter elkaars vraagbaak. Wanneer nu iemand vastloopt in zijn opdracht en snel een collega wil raadplegen, doet het volgende zich voor: je belt jouw collega, maar die is even niet bereikbaar. Een half uur later belt de collega terug en ondertussen ben je uit de materie en merk je dat je met een kopje koffie in de hand afgeleid door het raam naar buiten tuurt.

 

Het gezinsleven

Zo hoorde ik ook van een kandidaat dat hij en zijn vrouw om en om een halve dag op zolder en een halve dag beneden aan de keukentafel werken. Zo kunnen ze beide één dagdeel ongestoord werken. De kinderen maken hun schoolwerk aan de keukentafel en gebruiken hun als vraagbaak. Dat is met recht multitasking. Thuiswerken is voor hem in deze situatie zijn grootste uitdaging. Op mijn vraag: “Hoe het zit met de ochtendjas?”. Zei hij: ”Die gaat uit en ik doe mijn gewone werkkleren aan. Ik probeer zoveel mogelijk de normale werksituatie na te bootsen”.

 

Een normale werksituatie

Wij merken nu dat het werken op kantoor langzaam weer op gang komt, maar het is zeker nog niet de standaard. Bij ATENSUS Detachering willen we graag een normale werkdag voor jou creëren. Wanneer wij jou detacheren bij een opdrachtgever die de voorkeur heeft voor thuiswerken dan faciliteren wij bij ons op kantoor in Meppel een werkplek voor jou. Jij wilt toch ook liever ongestoord kunnen werken, maar tegelijkertijd de mogelijkheid hebben om even naar een collega te lopen om te sparren? Bij ons kan je dagelijks jouw werkplek kiezen, zodat je het gezinsleven en werk weer optimaal kunt combineren.

 

Je doet er goed aan

Maar hé, kom anders langs voor een kop koffie op kantoor en ervaar of je een goed gevoel krijgen bij ATENSUS Detachering. Dan weet je zeker of wij iets voor je kunnen betekenen. We helpen je graag.

<h3><a href="https://atensus-detachering.nl/author/admin/" target="_self">jeroen</a></h3>

jeroen

Accountmanager bij Atensus Detachering

Specialist op het gebied van carrières begeleiden, detacheren, solliciteren en motiveren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen dit ook

Collega Edwin

Collega Edwin

Edwin houdt van “buitenspelen” en het detacheren brengt Edwin een mooie diversiteit aan projecten op verschillende locaties. Lees hier hoe hij er over vertelt.

Lees meer
Collega Bart

Collega Bart

Bart combineert zijn werkzaamheden voor ATENSUS Detachering en het advies- en ingenieursbureau en legt meteen uit waarom hem dit goed bevalt.

Lees meer

Pin It on Pinterest