Natura 2000 dag

Geschreven door: jeroen
Hoe tof is het om de natuur te helpen in haar herstel. Daar kan jij aan meewerken als werkvoorbereider. Lees verder
Home » Algemeen » Natura 2000 dag

Onder andere de Europese Commissie heeft 21 mei uitgeroepen als de Europese dag voor Natura 2000. Had je ooit van deze dag gehoord? Ik niet. Enige rondgang op internet heeft me het volgende geleerd; Natura 2000 is een Europees netwerk van ruim 27.000 beschermde natuurgebieden. Binnen deze natuurgebieden is het doel om dieren, planten en hun natuurlijke leefomgeving te beschermen om de biodiversiteit te behouden en te verbeteren. Deze speciale Europese Natura 2000-dag heeft als doel bekendheid te geven aan het fenomeen Natura 2000.

Zet je dit aan het denken? Mij in ieder geval wel. Het is blijkbaar nodig dat we de natuur beschermen tegen wat we als mensheid zelf grotendeels aanrichten. Het toegenomen milieubewustzijn heeft inmiddels geleid tot verschillende pogingen om de natuur te beschermen. Natura 2000 is er daar één van en zo is het cirkeltje weer rond.

 

Help mee met helpen!

Hoe tof is het om de natuur te helpen in haar herstel. Daar kan jij aan meewerken bij ATENSUS advies- en ingenieursbureau. Wij zijn bijvoorbeeld bezig met een mooi project in Nationaal Park Weerribben-Wieden, ook een Natura 2000 gebied. Het Waterschap Drents Overijsselse Delta heeft daarvoor een plan opgesteld en wij werken het technisch uit tot een tekening en contractstuk. Onze werkvoorbereiders zijn op locatie geweest om een inventarisatie en inmetingen te verrichten. Met dit alles realiseren wij een plan voor onderhoud en verbetering van de watergangen in het gebied. Hierdoor is er een betere afstroom van water, komen bepaalde plekken minder lang onder water te staan en is er geen overcapaciteit meer in slootdelen. Het verbeteren van alle waterwerken heeft direct invloed op de welzijn van het gebied en dus natuur en biodiversiteit.

 

Spreekt dit je aan?

Wij zoeken voor ATENSUS advies- en ingenieursbureau nog een Werkvoorbereider. Bekijk op de website de volledige vacatureomschrijving en solliciteer!

Senior Werkvoorbereider

Direct bellen kan ook : 06-824 781 54

<h3><a href="https://atensus-detachering.nl/author/admin/" target="_self">jeroen</a></h3>

jeroen

Accountmanager bij Atensus Detachering

Specialist op het gebied van carrières begeleiden, detacheren, solliciteren en motiveren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen dit ook

Collega Edwin

Collega Edwin

Edwin houdt van “buitenspelen” en het detacheren brengt Edwin een mooie diversiteit aan projecten op verschillende locaties. Lees hier hoe hij er over vertelt.

Lees meer

Pin It on Pinterest