Hemelvaartsdag

Geschreven door: jeroen
In deze tijd van het jaar gaat het kriebelen als je in jouw carrière een nieuwe start wil maken. Lees verder
Home » Algemeen » Hemelvaartsdag

Heb jij dat nou ook? Dat een bepaald gevoel je overvalt? Elk jaar heb ik dat namelijk rond deze periode. Een periode die zich kenmerkt met bijzondere dagen. Pasen, Pinksteren en Hemelvaartsdag. Het zijn rare gebroken weken op het werk met vrije dagen. Elk jaar moet ik weer opzoeken hoe het zit en wat het verband is tussen al deze dagen.

Zelf sta ik nooit zo stil bij de gelovige achtergrond van deze dagen. Voor mij staat deze hele periode voor iets anders: Lente! De dagen worden langer, het weer wordt mooier en de natuur komt weer helemaal tot leven. Het staat dus voor een nieuwe start!

In Nederland kennen we een bijzonder ritueel dat op Hemelvaartsdag wordt uitgevoerd: dauwtrappen. Voor dag en dauw opstaan om te gaan wandelen of fietsen in de natuur. Het dauwtrappen als viering staat voor het eren van de heropleving van de natuur. Dus voor een nieuwe start.

 

Ben jij ook toe aan een nieuwe start?

In deze tijd van het jaar gaat het kriebelen als je in jouw carrière een nieuwe start wilt maken. Maar hoe pak je zo een carrièreswitch aan? Ik heb in ieder geval één tip: ga niet impulsief te werk, dan kom je vaak bedrogen uit. Het gaat er vooral om dat je vooraf weet waar jij gelukkig van wordt. Wij kunnen jou daarin helpen.

 

Ga het gesprek aan

Wanneer wij met jou in gesprek gaan, dan hebben wij het over jouw visie op jouw ideale loopbaan. Waarom? Als wij samen achterhalen welk doel jij voor ogen hebt, kijken wij naar de benodigde competenties en maken op basis daarvan een loopbaanplan. Dat geeft jou inzicht in wat jij moet ontwikkelen en welke stappen je daarin moet nemen. Dat maakt jouw zoektocht naar jouw nieuwe start een stuk eenvoudiger.

<h3><a href="https://atensus-detachering.nl/author/admin/" target="_self">jeroen</a></h3>

jeroen

Accountmanager bij Atensus Detachering

Specialist op het gebied van carrières begeleiden, detacheren, solliciteren en motiveren.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Anderen lezen dit ook

Collega Edwin

Collega Edwin

Op dit moment is Edwin drie jaar in dienst van ATENSUS Detachering en is nu al bezig met de meest uiteenlopende projecten. Lees hier Bart zijn verhaal..

Lees meer

Pin It on Pinterest